Autopsie bevestigt dat gevonden lichaam in Merkem van Jean Hyde is

Redactie KW

Het lichaam dat eerder van de week is ontdekt in een tuin in Merkem, is wel degelijk van Jean Hyde. Dat is gebleken uit de autopsie die vandaag is uitgevoerd. Op basis van gegevens over het gebit van de Gentenaar, weet het forensisch team nu 100% zeker dat het lichaam dat woensdag werd gevonden, dat van Jean Hyde is. Het lag sinds 2004 verstopt in een put, voor het vroegere huis van Christian Fobe, in Merkem.

De komende uren zal de onderzoeksrechter van Veurne Fobe officieel laten aanhouden, ook al zit de man nu in de gevangenis van Hasselt voor een andere moord. Hij werd al die jaren in verdenking gesteld van de moord op Hyde, maar ontkende tot nu alle betrokkenheid. Er zal wellicht ook een nieuw assisenproces volgen.

Franse soldaat?

Intussen zijn de speurders in Merkem zo goed als klaar met de graafwerken. Die zullen vanavond worden afgerond. Over het skelet dat begin van de week werd aangetroffen, bestaat nog geen duidelijkheid. Er is contact gelegd met de archeologische dienst van het Franse leger, omdat speurders vermoeden dat het om een Frans soldaat zou kunnen gaan. Maar ook die zou niet zomaar zijn gesneuveld, daarvoor lag hij te netjes begraven, zeggen de speurders.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Autopsie bevestigt dat gevonden lichaam in Merkem van Jean Hyde is

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.