Assisen: Verdachte steekpartij Torhout getuigt in proces omadoder

Redactie KW

Robin V.B. (25) uit Torhout heeft dinsdagmiddag getuigd op het assisenproces van Kevin Seynaeve (23), die beschuldigd wordt van doodslag op zijn grootmoeder Beatrijs D’Hondt op 19 december 2008 in Middelkerke. De man zit zelf in voorhechtenis als verdachte van de dodelijke steekpartij in Torhout afgelopen zomer.

Kevin Seynaeve en Robin V.B. waren goede schoolvrienden en deelden dezelfde passie voor rapmuziek. “Kevin woonde eerst bij zijn ‘metje’ in Middelkerke”, getuigde V.B. “Hij zei dat ze constant ruzie maakten, maar dat hij geen geld had om alleen te gaan wonen. Ik stelde voor om bij mij te komen wonen in Oostende en de huur te delen. Toen ik zijn materiaal hielp verhuizen van Middelkerke naar Oostende, zag ik hoe hevig het eraan toe kon gaan tussen de twee. Kevin gaf af en toe een duw aan zijn oma, maar zij kleineerde hem ook constant. Ik versta waarom hij zo reageerde.”

Zelfverdediging

De twee kregen in Oostende vaak vrienden over de vloer om op de Playstation of Xbox te spelen, te biljarten of buiten te voetballen. In die periode werd de hiphopgroep “Raw 13” opgericht. Seynaeve ontkende tijdens het onderzoek pertinent dat hij lid was van die groep. “We waren die muziekgroep eind 2008 met twee aan het oprichten”, vertelde V.B. “Kevin hielp soms met beats te maken en ik schreef de teksten. Later zijn nog andere vrienden bij de groep gekomen. Het ging vooral om respect onder elkaar. Als we uitgingen, was er al eens een vechtpartij. Als je echter rapmuziek maakt in het West-Vlaams en die op Youtube zet, dan is er altijd wel iemand die naar je toekomt om je uit te testen. Kevin heeft nooit gerapt, want op dat moment hadden we nog maar één liedje uit. Zo ver zijn we nooit geraakt. Ik heb Kevin nog zien vechten, maar dat was enkel uit zelfverdediging.”

(Belga/BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.