ASSISEN Moeder slachtoffer vraagt om beschuldigde Jess Dewaele vrij te laten

© BELGA
Redactie KW

Ze stelde dat haar schoonzoon niet thuishoort in de gevangenis.

Nicole Pannecoucke kan niet geloven dat Dewaele haar dochter bewust van het leven beroofde. “Dat was een ongeluk, dat was zeker niet met opzet. Zo ken ik Jess niet. Hij heeft altijd alles gedaan voor mij en Etienne.” De moeder van het slachtoffer verklaarde net als haar ex-echtgenoot dat ze eigenlijk niet kwaad is op de beschuldigde. “Hij heeft dat gedaan zonder dat hij het zelf wist. Hij was zichzelf niet op dat moment.”

“Graag zo snel mogelijk vrij. Voor de kinderen”

De beschuldigde heeft nog regelmatig contact met zijn schoonmoeder. In brieven excuseerde hij zich voor de feiten. “Ik zou graag hebben dat hij zo snel mogelijk vrij is. Voor de kinderen”, besloot de vrouw haar getuigenis.

Dezelfde mening is ook een collega van Dejaeghere toegedaan. “Hij zit niet op zijn plaats in de gevangenis, ook al is het zeker niet goed te keuren wat hij gedaan heeft”, aldus Veerle Schelstraete. Ze beschreef de beschuldigde als een harde werker, een toffe gast en een goede huisvader. Datzelfde beeld werd ook al geschetst door de andere moraliteitsgetuigen.

Ook over het slachtoffer kan niemand iets slechts vertellen. “Vanessa was een sympathieke, enthousiaste persoon. Ze was ook een goede mama voor de kindjes”, zegt Virginie Vandromme. “Ze voelde zich wel schuldig tegenover Jess. Ze had het er moeilijk mee om haar man te bedriegen.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.