ASSISEN familie van slachtoffer mild voor dader, Wim Decleir getuigt ook

Redactie KW

Op het assisenproces tegen Jess Dewaele (36) waren de familieleden van Vanessa Dejaeghere (33) opvallend mild voor de beschuldigde. Ook de minnaar van Vanessa, handbiker Wim Decleir, getuigt vandaag.

De vader van het slachtoffer verklaarde zelfs dat hij niet kwaad is. Jess Dewaele (36) bracht zijn vrouw op 5 maart 2012 in Waregem om het leven.

Dewaele was altijd graag gezien bij zijn schoonfamilie. Valerie Dejaeghere, zus van het slachtoffer, ging de beschuldigde dertien keer bezoeken in de gevangenis. “Ik ben daarmee gestopt toen ik het dossier gelezen had. Ik kan niet wegcijferen dat hij de moordenaar is.” De zus was helemaal niet gelukkig, toen ze hoorde dat Vanessa zou kiezen voor haar minnaar Wim Decleir. “Ik vond niet dat ze haar huwelijk op het spel mocht zetten. Mijn mening is dat die Wim te graag verschillende vrouwen zag.”

Kinderen

Ook Etienne Dejaeghere was niet opgezet met de keuze van zijn dochter. “Welke stommiteit ga je nu begaan? Ga je nu kiezen voor die mankepoot? “, zei hij aan het slachtoffer. De vader van het slachtoffer is opvallend mild voor de beschuldigde. “Het mocht natuurlijk niet gebeuren, maar ik ben niet kwaad op hem. Voor mij hoeft Jess niet langer in de gevangenis te blijven.” De vader van Vanessa vreest dat hij zijn kleinkinderen minder zal te zien krijgen, maar hij werd gerustgesteld door de beschuldigde. “Je mag altijd alles vragen aan mij. Ik heb heel veel spijt van wat ik gedaan heb. Je bent grootouders en dat zal altijd zo blijven.”

De 8-jarige zoon en 6-jarige dochter van het koppel worden momenteel opgevangen door Franka Dewaele, de zus van de beschuldigde. Onlangs vertelde Jess Dewaele aan zijn kinderen over de feiten. “Jess heeft dat helemaal op maat van de kindjes verteld, omdat ze voor het proces de waarheid moesten kennen.” Ze omschreef haar broer als een heel zachtaardig persoon. Datzelfde

beeld wordt door vrienden en kennissen bevestigd. Volgens Franka Dewaele had hij zijn huwelijk ook nog niet opgegeven. Zo hadden ze al een reis geboekt en een trip naar de Efteling gepland.

De rest van de dag komen vrienden en kennissen van het koppel getuigen. In de late namiddag staan de getuigenissen van Wim Decleir en zijn echtgenote gepland.

(Belga/BS)

ASSISEN familie van slachtoffer mild voor dader, Wim Decleir getuigt ook

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.