Assisen Brugge: proces slijpschijfmoord gaat van start

Redactie KW

Vrijdagnamiddag gaat het assisenproces over de slijpschijfmoord in Oostnieuwkerke echt van start. De 47-jarige boer Dirk Haghedooren staat terecht voor de moord op zijn 41-jarige echtgenote Ann Masschelein. Op 11 juni 2010 ging hij haar na een zoveelste ruzie te lijf met een slijpschijf.

De ruzie ging zoals wel vaker over hun nu bijna 15-jarige zoon. Na een duw van zijn partner sloegen bij de boer de stoppen door. Hij raakte haar met een slijpschijf in de hals en liet het slachtoffer doodbloeden.

In een opwelling of gepland ?

Eerste probeerde Haghedooren het nog op een ongeluk te laten lijken, maar uiteindelijk moest hij toch bekennen. Zijn advocaat, meester Filip De Reuse, hoopt de jury tijdens het proces ervan te overtuigen dat de feiten in een opwelling gebeurden.

Na de jurysamenstelling van dinsdag volgt vandaag vrijdag het voorlezen van de akte van beschuldiging, de echte start van het proces. Als dat goed opschiet, wordt vrijdag ook al begonnen met het verhoor. Een uitspraak wordt verwacht volgende donderdag. (Belga-LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare. Vanavond ook op Focus en WTV vanaf 18u00

Assisen Brugge: proces slijpschijfmoord gaat van start

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.