Assisen Brugge : Lacote en vriendin krijgen levenslang

Redactie KW

Het Hof van Assisen in Brugge heeft de internationaal gezochte gangster Jean-Claude Lacote en zijn vriendin levenslange gevangenisstraf gegeven voor de moord op een Britse zakenman. De twee zijn bij verstek veroordeeld, want ze houden zich al jaren schuil. Tegen het vonnis kunnen ze evenwel nog verzet aantekenen.

Volgens de veertienkoppige jury, maakten de twee zich schuldig aan moord op de zakenman in de duinenbosjes van De Haan, nu vijftien jaar geleden. Openbare aanklager Yves Segaert vorderde levenslange gevangenisstraf voor Lacote en dertig jaar opsluiting voor zijn vriendin, omdat zij op moment feiten nog blanco strafregister had. Hij wees op het cynisme van de daders, hun koelbloedigheid en gebluf om uit handen van gerecht te blijven. Lacote werd eerder al herhaaldelijk veroordeeld voor oplichting. Na rijp beraad ging de jury in op de vraag van het Openbaar Ministerie.

(AD/SVK)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Brugsch Handelsblad en De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.