Assisen Brugge: Bourquin schuldig aan opzettelijke slagen en verwondingen

Redactie KW

Francis Bourquin is door het hof van assisen in Brugge schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen aan de 70-jarige Eduard Missant uit Oostende, zonder het oogmerk om te doden, met de dood tot gevolg. De jury besliste na een beraadslaging van tweeënhalf uur dat de 26-jarige Bourquin niet schuldig was aan doodslag. Er wordt nog gepleit over de strafmaat.

De volksjury kwam tot het besluit dat Bourquin niet schuldig is aan doodslag. Vooral de tegenstrijdige verklaringen van wetsdokter Floré en het driekoppig college van geneesheren-deskundigen gaven de doorslag. Het oogmerk om te doden werd volgens de volksjury door geen enkele van de getuigen zonder twijfel bewezen. Hij is tevens toerekeningsvatbaar.

De diefstal van de portefeuille en de poging om geld af te halen met de bankkaart van het slachtoffer, achtte de jury wel bewezen. De procureur-generaal vordert bij deze kwalificatie een celstraf van acht jaar, maar wil daaraan de terbeschikkingstelling van de regering koppelen. Anders zou het volgens de procureur-generaal niet lang duren voor de man in vrijheid zou worden gesteld. Bourquin zit al ruim vier jaar in voorhechtenis. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.