Assisen: 30 jaar opsluiting voor dubbele doodslag

Redactie KW

Het West-Vlaamse Hof van Assisen heeft vrijdagavond de 33-jarige Mario Cappelle uit Ichtegem veroordeeld tot 30 jaar opsluiting. Op 27 december 2005 stak hij de uitbaters van café Papillon in Eernegem verschillende keren met een mes. De beschuldigde was het café opnieuw binnengegaan nadat hij er anderhalf jaar voordien baldadigheden pleegde en hij de zaak niet meer binnenmocht.

Mario Capelleuit Ichtegem moet dertig jaar de cel in voor de dubbele doodslag op de 53-jarige Georges D’Hoop en de 44-jarige Marina Puype. Zij waren de uitbaters van café Papillon in Eernegem.

De verdediging had de uitlokking gepleit omdat het 43 centimeter lange mes afkomstig was van de slachtoffers. Marina Puype had het onder de toog klaargelegd voor het geval Cappelle zou terugkeren. Toen hij daags na Kerstmis terugkwam, was er een feestje aan de gang. Rond 1 uur kwam Cappelle binnen. Zelf verklaart hij dat hij wilde verzoenen maar op een
gewelddadige reactie stuitte. Beide uitbaters kregen meerdere messteken
toegediend.

Het openbaar ministerie had 25 jaar opsluiting gevorderd. Als argumenten voor de straf wees het hof op de zwaarwichtigheid van de feiten; de driestheid waarmee hij handelde; het zinloze geweld; de complete afwezigheid van respect voor de persoonlijke integriteit; de vaststelling dat hij geen lessen trok uit eerdere veroordelingen; de ravage die hij aanrichtte bij de nabestaanden en de persoonlijkheid en sociale gevaarlijkheid van de veroordeelde.

Bron : BelgaZeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.