Artsen ziekenhuizen Roeselare pleiten voor één fusieziekenhuis

Redactie KW

In Roeselare willen zowel de artsen van het Heilig-Hart als die van het Stedelijk Ziekenhuis één groot fusieziekenhuis. Dat hebben ze verklaard in een gezamenlijk standpunt, zo heeft de redactie vernomen. Volgens hen is dat de enige manier om een rol van betekenis te blijven spelen. De verklaring kan een belangrijke doorbraak zijn in het aanslepende fusiedossier tussen beide ziekenhuizen.

De artsen van het Heilig-Hart en het Stedelijk Ziekenhuis slaan de handen in elkaar. Als het van hen afhangt dan komt er een fusie tussen de twee ziekenhuizen in Roeselare. Vanuit medisch standpunt is dit de beste keuze, zeggen ze, wil de regio Midden-West-Vlaanderen de boot niet missen. De Medische Raden van beide ziekenhuizen hebben dat verklaard in een gezamenlijk document. Belangrijk want het brengt de moeizame gesprekken tussen de top van de twee ziekenhuizen wellicht in een stroomversnelling.

Eén ziekenhuis, twee campussen

Ook belangrijk: de dokters pleiten resoluut voor twee campussen: het bestaande Stedelijk Ziekenhuis aan de Brugsesteenweg én de geplande nieuwbouw van het Heilig Hart in Oekene. Voor die laatste campus wil de Vlaamse overheid met 300 miljoen euro over de brug komen, op voorwaarde van een fusie. En die lijkt nu dus een grote stap dichterbij. Tegen eind van de maand moet een fusieprotocol klaar zijn. De directies zitten daarvoor samen met twee bemiddelaars. De dokters zelf waren vandaag moeilijk bereikbaar voor een reactie voor de camera. Voor volgende week beloven ze meer uitleg.

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Artsen ziekenhuizen Roeselare pleiten voor één fusieziekenhuis

Bekijk hier de reportage

Artsen ziekenhuizen Roeselare pleiten voor één fusieziekenhuis

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier