Arno in Eregalerij van Radio 2

© PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Arno wordt vanavond gehuldigd tijdens de Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers van Radio 2 in de Oostendse Kursaal. “Zo’n prijs, geven ze die niet aan oude mensen.? Nu ben ik te oud om te sterven…”, lacht de Oostendenaar.

Donderdagavond mag Arno, net als John Terra, de prijs ‘Een leven vol muziek’ in ontvangst nemen tijdens de Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. De Oostendse Brusselaar raakte als jonge tiener al in de ban van muziek en belandde in 1970 in zijn eerste echte groep, Freckle Face.

“Of er veel veranderd is tussen de Arno van Freckle Face en Tjens Couter en de Arno van nu? Ik ben lelijker geworden, wat een geluk… Maar ik kan nog altijd stomme dingen doen. En met plezier…”, aldus Le Plus Beau, die ooit nog schitterende op voetbalveld van VG Oostende en van AS Oostende.

Een ongelukkige combinatie van een bijensteek, cortisone en een jointje maakte echter een einde aan zijn sportieve ambities. “Wat een geluk. Anders was ik nu misschien ongelukkig geschopt, had ik kromme benen vol reuma en was ik cafébaas. En was ik getrouwd met een blonde coiffeuse…”

(SRA)

Meer in De Zeewacht en alle edities van Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier