Architectenbureau stadhuis van Menen bekroond

Redactie KW

Het Brugse architectenbureau NOA Architecten sleepte met de renovatie van het stadhuis van Menen de vierjaarlijkse Prijs voor Architectuur van de provincie West-Vlaanderen in de wacht.

Het is derde keer dat de vierjaarlijkse prijs is georganiseerd. De prijs is bestemd voor alle architectuurrealisaties, die in West-Vlaanderen gelegen zijn of van de hand van West-Vlaamse architecten zijn. Maar liefst 40 architecten of architectenbureaus dienden een tot drie projecten in. In totaal werden 69 projecten aan de jury voorgelegd.

Op voorstel van de jury besloot de deputatie de eerste prijs ex aequo toe te kennen aan NOA Architecten uit Brugge voor de grondige renovatie van het stadhuis van Menen en aan Dierendonck Blancke Architecten voor het nieuwbouwproject Gemeenschapscentrum Spikkerelle in Avelgem. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro en de zilveren ereplaket.

De renovatie van het Meense stadhuis is een sterk staaltje van hedendaagse architectuur en renovatie. Het historische concept van het gebouw werd perfect verwerkt in moderne elementen en grote glaspartijen.

(JPT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.