Archeologisch onderzoek De Vloei uitgesteld

Redactie KW

Het archeologisch onderzoek voor de duurzame wijk De Vloei in Ieper, dat normaal deze week van start had moeten gaan, is uitgesteld.

De opdrachtgever VMSW (Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen), die instaat voor de subsidies voor de sociale kavels en wegeniswerken, gaf de archeoloog de opdracht om de werken onder begeleiding van een OCE-deskundige (Opsporen Conventionele Explosieven) te laten gebeuren aangezien er zware munitie uit de Eerste Wereldoorlog kan worden aangetroffen op het terrein. In Ieper in deze kans zeer reëel.

Het gebied waar de duurzame wijk komt, bevindt zich tussen de Zonnebeekseweg en de Meenseweg aan de oostzijde van de stad in de Ieperboog. In afwachting van de aanstelling van de deskundige door de archeoloog worden de werken nu uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum.

Daarmee heeft het project De Vloei, dat de grootste duurzame wijk van Vlaanderen moet worden, nog maar eens vertraging opgelopen. En als de archeologen er in de proefsleuven waardevolle zaken aantreffen, kan nog een grondig archeologisch onderzoek van het gebied volgen, dat zes maanden duurt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.