Antwerpse bisschop wijdt Brugse seminaristen

Redactie KW

Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen en uitgeweken West-Vlaming, wijdt van de zomer drie seminaristen tot diaken en twee diakens tot priester. De wijdingen vinden plaats in Brugge.

De Antwerpse bisschop kreeg de vraag voor de priester- en diakenwijdingen van Koen Vanhoutte, die sinds het ontslag van Roger Vangheluwe, als diocesaan administrator het Brugse bisdom leidt. De Antwerpse bisschop was professor aan het Grootseminarie van Brugge tot hij in 1997 in Rome benoemd werd tot staflid van de pauselijke raad voor de eenheid van de christenen. Hij werd toen ook rector van het Belgisch Pauselijk College in Rome.

Diakens

Woensdag 30 juni wijdt de Antwerpse bisschop Igor de Bliquy, Dominiek Moens en Mathias Parret tot diaken in voorbereiding op hun priesterschap. De wijdingen vinden plaats in de Sint-Jacobskerk in Brugge.

Sociëteit van Sint-Michiel

Op zondag 4 juli wijdt Mgr. Bonny dan Johan Crois tot priester in de Sint-Baafskerk in Brugge. Zondag 11 juli volgt dan de wijding van Lode Vandeputte tot priester. Die wijding vindt plaats in de Salvatorskathedraal in Brugge. Johan Crois en Lode Vandeputte zijn lid van de Sociëteit van Sint-Michiel, dat is een sociëteit van mannen en vrouwen die kiezen voor een godgewijd (en ongehuwd) leven omwille van het Rijk Gods. De sociëteitsleden willen elkaar ondersteunen in hun roeping. Ministens twee aan twee worden ze gezonden om verbonden te leven met één van de bronplaatsen van de Sint-Michielsbeweging. Er zijn momenteel twee sociëteiten bij ons: een in Brugge en een in Kortrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.