Anti-abortusgroep predikte tegen voorbehoedsmiddelen in Centrumschool in Kuurne

Redactie KW

De voordracht gebeurde in het kader van de algemene les seksuele opvoeding. Een ouder vernam het nieuws via zijn tienjarige zoon.

Pro Vita, een katholieke vereniging die strijdt tegen abortus, predikt onder de naam ‘wonder van het leven’ in Vlaamse scholen tegen abortus en voorbehoedsmiddelen. In juni gaf het aan het vijfde leerjaar van de Centrumschool in Kuurne een voordracht over liefde, dat schrijft De Morgen.

Een vader vernam het nieuws via zijn tienjarige zoon. “De kinderen werd verteld dat seks enkel binnen het kerkelijk huwelijk kan. Daarop moesten zij samen de leuze ‘echte liefde wacht’ scanderen. Ook zei de voorlichtster dat vrouwen smalle schouders en brede heupen, en mannen brede schouders en smalle heupen hebben. Om dat voor te stellen tekende ze een gewone en een omgekeerde driehoek. Die driehoeken schoven dan perfect in elkaar. Twee omgekeerde driehoeken, ofwel twee mannen die elkaar liefhebben, passen niet in dat plaatje. Tot slot werd verkondigd dat voorbehoedmiddelen niet werken.”

Minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) is niet van zins om op te treden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.