Annemieke en de smarties op Photo Hall

Redactie KW

In het Scincfala museum in Knokke-Heist loopt een bijzondere tentoonstelling van vakantiefoto’s aan de kust. Gedurende een halve eeuw tot halfweg de jaren tachtig zette Photo Hall in de zomermaanden honderden fotografen in om de toeristen op de dijk op de gevoelige plaat te zetten. Via een publieke oproep werden meer dan 1500 van die vakantie foto’s verzameld. Een deel daarvan is te zien in de tentoonstelling Annemieke en de smarties.

De titel van de tentoonstelling slaat op de bovenstaande foto. Annemieke poseert voor een Photo Hall fotograaf met een rolletje snoepjes. Curator Johan De Vos werkte zelf vier zomers als vakantiefotograaf aan de kust. Nu zitten er meer dan één miljoen Photo Hall foto’s verstopt in de dozen en albums van vele Belgische gezinnen.

De tentoonstelling levert ook een brok interessante fotogeschiedenis. De fotografen zijn al jaren van de dijk verdwenen met de komst van het digitale fototoestel. Maar de verzamelde collectie blijft wel bewaard. Annemieke en de smarties maakt deel uit van het Internationaal Fotofestival Knokke-Heist en loop nog tot half juni in het Sincfala museum.

(BV/LD)

Meer in het nieuws van Focus vanaf 18 uur

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.