André Descheemaecker van Hotel Pacific in Oostende wordt voorzitter Horeca Vlaanderen

Redactie KW

Jan De Haes heeft vandaag zijn ontslag gegeven als voorzitter van Horeca Vlaanderen. Andre Descheemaecker van het Oostendse Hotel Pacific, momenteel ondervoorzitter, volgt De Haes op.

André Descheemaecker, momenteel ondervoorzitter van Horeca Vlaanderen en hotelier in Oostende zal Jan De Haes dus opvolgen. Descheemaecker is alvast klaar voor de nieuwe uitdaging: “We wensen Jan alle succes toe, maar Horeca Vlaanderen zelf blijft politiek neutraal. Het werk dat Jan de voorbije jaren voor Horeca Vlaanderen heeft verricht is enorm en we gaan zijn ervaring zeker missen.”

Ervaring

Zelf is Descheemaecker al sinds 1982 actief als hotelier en kent het klappen van de zweep. In 1983 werd hij al gekozen als lid van het bestuur van horeca Middenkust, afdeling van Horeca Vlaanderen en heeft zich sindsdien actief ingewerkt in de federatie. De nieuwe voorzitters nemen de sector in handen op een woelig tijdstip. “We zullen de horeca volgend jaar doorheen de invoering van de geregistreerde kassa moeten loodsen. Maar tegelijkertijd willen we de horeca meer dan ooit als de sector van het gastvrij ondernemen blijven profileren” aldus Descheemaecker.

Familiebedrijf

André Descheemaecker nam in 1982 met zijn vrouw Rita het Hotel Pacific in Oostende van zijn schoonouders over. Het hotel is 1964 in uitbating door de familie. Dochter Leen werkt nu ook reeds 10 jaar in de zaak. In 1983 werd hij in Horeca Middenkust verkozen als lid van de raad van bestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier