Alweer problemen met zwembadtegels: Spillebad maand langer dicht

Redactie KW

De problemen met de tegels in het Spillebad blijven aanhouden. Na de jaarlijkse onderhoudsbeurt zou het zwembad normaal weer open moeten zijn, maar wellicht blijft het dicht tot na het bouwverlof.

De tegels van het stedelijke Spillebad in Roeselare zorgen al sinds de grote heropening in 2003 voor problemen. Drie jaar geleden kwam er nog een splinternieuwe betegeling. Maar ook de volgende jaren kwamen telkens weer tegels los tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt, waarbij het hele zwembad wordt leeggetrokken.

“De stad heeft overleg gepleegd met de architect, de aannemer en de onderaannemer,” zegt schepen van Patrimonium Nathalie Muylle (CD&V). “We zijn overeen gekomen om een expert aan te stellen. Vorige vrijdag zijn proefboringen gedaan in zowel het peuter-, instructie- als het grote bad. We wachten nu op de resultaten.”

Zwemfanaten kunnen dus voor het zoveelste jaar op rij niet zwemmen in de maand juli. En ook de stad zit verveeld met de zaak. Geplande lessen vallen in het water, en er zijn alweer een maand geen inkomsten.

“We willen zo vroeg als mogelijk weer opengaan. Nu mikken we op begin augustus, maar de initiatie watergewenning in de week van 26 juli gaat nu al zeker door.”

(jv/ld)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 2 juli 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.