Alizée Verkempinck speelt mee in filmpje over muco

Redactie KW

Amper vier maanden oud is Alizée Verkempinck, maar ze heeft toch al een filmrol te pakken. De jonge Oostendse speelt mee in een filmpje over de stofwisselingsziekte muco.

Alizée is de dochter van Colijn Verkempinck en Gracienne Du Four. Ze werd op 18 mei geboren en verscheen exact vier maanden later, op 18 september, voor het eerst op een filmset, waar een promotiefilmpje werd opgenomen dat in de mucoweek – van 21 tot 27 november – te zien zal zijn op VRT en RTL, en op de website van de Mucovereniging.

“Eigenlijk was Alizée al te oud, want ze zochten kindjes tussen nul en drie maanden, maar een ander kindje was ziek en zo mocht ze inspringen. En gelukkig dat ze al wat ouder was, want de drie andere baby’s die meededen waren nog maar zes weken oud en op die leeftijd lachen kindjes nog niet. Dankzij Alizée kon er in het filmpje toch eens een lachje af”, vertelt trotse mama Gracienne.

In het filmpje worden ouders opgeroepen om hun kindje zo vroeg mogelijk te laten controleren op muco. “Een vroege behandeling kan de levensverwachting verhogen. Nu wordt muco gemiddeld vastgesteld op de leeftijd van tien maanden en dat is nog niet vroeg genoeg”, vertelt Colijn.

(HH/SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.