Alain Remue over verdwijning Dries Scherrens : “Hoop niet opgeven, hoe klein die ook is”

Redactie KW

Ook vandaag is er weer gezocht naar de vermiste Dries Scherrens uit Ruddervoorde, maar voorlopig nog altijd zonder resultaat.

Met speurhonden werd de Brugse havenzone doorzocht, waar de jongeman een week geleden voor het laatst is gezien. Maar meer en meer lijkt het erop dat Dries in het water is terechtgekomen. “Ik sluit niet uit dat we de komende dagen nog verder in de richting van zee zoekacties uitvoeren”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. “Er is heel veel regen gevallen, er wordt ook heel veel water uit de stad Brugge gepompt in de richting van zee. Als de hypothese van het water overeind blijft, dan moeten we er zeker rekening mee houden, dat het lichaam verder zou kunnen zijn.

Kans

Dries Scherrens verdween precies een week geleden na een nachtje stappen met vrienden. Naast de politie, hebben ook heel wat vrienden zoekacties ondernomen, onder meer via Facebook. Maar de hoop dat Dries nog levend wordt teruggevonden, is niet groot. Alain Remue : “Naarmate de tijd vordert, verkleint die kans. Je kan natuurlijk niets uitsluiten, maar de hypothese dat er hem iets is overkomen, dat hij in het water is terechtgekomen, is relatief realistisch” Ondertussen gaan de zoekacties onverminderd door. Morgen wordt er op het Boudewijnkanaal gezocht met een sonarboot.

(D.V./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier