Afbraak brandweertoren Zwevegem van start

Redactie KW

In Zwevegem is begonnen met de afbraak van de oude brandweertoren. Die is vervallen en deed toch geen dienst meer want de brandweerslangen worden nu gedroogd in een moderner machine. Meer dan 50 jaar lang keek de toren uit op het park in Zwevegem.

Betonrot door regen en wind. De oude toren van de brandweer in Zwevegem heeft zijn beste tijd gehad en gaat tegen de vlakte. Stuk per stuk, een karwei dat drie werkdagen duurt.

Een nieuwe machine heeft die taak nu overgenomen en ook de sirene op de top is buiten dienst want de brandweerlui worden sinds enkele jaren persoonlijk opgeroepen. De brandweer vindt trouwens dat de kazerne te klein is geworden, met al het materieel, en dringend moet worden onderhouden.

Er is wel nood aan modernisering. Volgende week is er overleg met de gemeente om de mogelijkheden te bekijken voor een volgende legislatuur. Het gaat over centen. We zitten in een brandweerhervorming: is het nog noodzakelijk? Ik heb het volste vertrouwen dat het bestuur een wijze beslissing zal nemen.

(ABO/LD)

Afbraak brandweertoren Zwevegem van start

Bekijk de reportage op focus-wtv.tv

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.