Afbakening regionaal stedelijk gebied is rond

Redactie KW

De Vlaamse regering heeft de afbakening van het regionaal stedelijk gebied Brugge vastgelegd. Dat betekent dat de ruimtes voor ondermeer wonen, werk en industrie, groen en recreatie nu duidelijk vastliggen. De stad Brugge reageert intussen tevreden met de beslissing van de Vlaamse Regering.

De afbakening zorgt voor een verdere versterking van de Brugse groene gordel: o.a. de omgeving Tillegem, Gemeneweidebeek, Ryckevelde en de Sint-Pietersplas. Bij de St-Pietersplas zal er ook ruimte komen voor een nieuwe camping en extra voetbalvelden.
Ook worden de nieuwe bedrijventerreinen vastgelegd in De Spie en langsheen de Blankenbergse Steenweg.

Chartreuse

De site Chartreuse wordt bevestigd als lokatie voor het nieuwe voetbalstadion voor Club en Cercle Brugge, met een aanbod van winkels en kantoren van maximum 75.000 m². Daar komen ook 10 oefenterreinen. Er werden extra maatregelen vastgelegd op vlak van mobiliteit, de waterbeheersing, het behoud van de vleermuizenkolonies, het plaatsen van geluidsschermen.

Wonen

Wat de site Klein Appelmoes betreft wordt het woonuitbreidingsgebied langsheen de Gemeneweidebeek omgezet tot natuurgebied. De hoger gelegen zone langsheen de Astridlaan (8 ha) wordt slechts gedeeltelijk woongebied. (A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier