Advocate opgelucht na vrijlating Johnny Vanlingen in zaak Kasteelmoord

Redactie KW

De advocate van kasteelmoordverdachte Johnny Vanlingen, Natascha Bielen, reageert opgelucht op de beslissing van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling om de man onder voorwaarden vrij te laten. De advocate al eerder aangegeven dat het spoor naar de Limburgse autohandelaar doodliep.

“We hadden het niet verwacht, maar toch wel gehoopt”, vertelt meester Natascha Bielen. “Mijn cliënt is heel erg opgelucht. Hij is zeer blij dat hij weer naar zijn familie kan.” Vanlingen mag terug naar huis na meer dan zeven maanden voorhechtenis. “Het wachten vandaag was mentaal heel erg moeilijk. De zitting was afgelopen rond de middag, maar dan heeft hij nog in hoop tot half zes op de beslissing moeten wachten.”

Blijft verdachte

De Limburgse autoverkoper blijft wel gewoon een verdachte in het dossier. “Het spoor richting mijn cliënt lijkt toch wel echt dood te lopen. De wagen die hij zogezegd had geleverd is niet gevonden. Er wordt ook niet meer specifiek naar gezocht.” Vanlingens advocaten hopen dat de raadkamer hun cliënt buiten vervolging zal stellen als het onderzoek volledig is afgerond.

In de zaak van de kasteelmoord zitten nu nog drie verdachten in de cel. Dokter André Gyselbrecht wordt ervan verdacht de opdrachtgever te zijn voor de moord op zijn schoonzoon. Van Wesenbeeck werd vorige maand ook al voorwaardelijk vrijgelaten door de raadkamer, maar toen keerde de KI die beslissing wel om.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.