Advocaat Rieder ziedend nadat pers beeldmateriaal maakt van Pierre Serry

© BELGA
Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Gent is maandag de drugszaak gestart rond Pierre Serry, een van de verdachten in de zaak van de kasteelmoord. Advocaat Hans Rieder werd echter woedend toen de beeldpers in de rechtszaal herkenbare beelden maakte van zijn cliënt. Hij liet de debatten schorsen en stapte naar de stafhouder van de Gentse balie om te bemiddelen.

De 62-jarige Serry wordt samen met vier andere beklaagden beschuldigd van het bezit, de verkoop en de invoer van cocaïne. De feiten gebeurden tussen 2007 en 2009 en kwamen aan het licht nadat de politie in de haven van Antwerpen een container ontdekte met 380 kilogram cocaïne. Serry wordt samen met twee andere verdachten beschouwd als leider van de bende.

Kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord wordt Serry verdacht als tussenpersoon en blijft hij aangehouden. Advocaat Rieder werd hysterisch omdat de media beelden maakten toen Serry de rechtszaal werd binnengebracht. Hij wil vermijden dat de pers beeldmateriaal nam om te gebruiken bij verdere berichtgeving over de kasteelmoord. “Dit is ongelofelijk. De pers lapt de voorschriften aan zijn laars. Ik ben de baas over Serry en hij moet weggeleid worden. Ik stap naar de stafhouder.” De rechtbank beraadslaagt momenteel met de stafhouder over de voortzetting van de zaak.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier