Actrice “Badpakje 46” van Wannes Destoop valt in prijzen

Redactie KW

Drie Vlaamse korte films hebben dit weekend maar liefst zes prijzen in de wacht gesleept op verschillende internationale filmfestivals. Het gaat om Rotkop van Jan en Raf Roosens, Badpakje 46 van Wannes Destoop en Oh Willy… van Emma de Swaef en Marc James Roels.

Op de 50e editie van het Internationaal Filmfestival van Gijon, Spanje won Rotkop van Jan en Raf Roosens zowel de Prijs voor Beste Regie als de Prijs voor Beste Scenario Janis Vercaempst won er de Prijs voor Beste Actrice voor haar rol in Badpakje 46 van Wannes Destoop uit Waregem.

Janis speelt de rol van Chantal, een mollig meisje van 12. Zij heeft moeilijk om haar weg te vinden in het leven. Veel vrienden heeft ze niet en thuis voelt ze zich enkel gesteund door haar stiefvader, want met haar stiefbroer kan ze niet overweg en bij haar moeder kan ze al evenmin terecht. In het plaatselijke zwembad, waar ze hard traint voor de komende zwemwedstrijd, voelt ze zich wel thuis. Badpakje 46 was het eindwerk van regisseur Wannes Destoop aan de KASK filmschool in Gent. Hij won er o.a. de Prijs van de Jury mee op het Filmfestival van Cannes vorig jaar.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.