Actiecomité Blauwpoort Waregem dient 700 bezwaarschriften in

Redactie KW

Leden van het Actiecomité Blauwpoort uit Waregem trokken vanmorgen naar het Boeverbos in Brugge. Ze hebben er ruim 700 bezwaarschriften afgegeven en hopen zo om de plannen voor een industrieterrein langs de E17 tegen te houden.

De leden van het actiecomité leveren hun stapel bezwaarschriften persoonlijk af aan de provinciale commissie Ruimtelijke Ordening. Die commissie adviseert de provincieraad en die zal uiteindelijk beslissen of het industrieterrein er komt. Het stadsbestuur van Waregem heeft eerder een positief advies gegeven. Maar heel wat inwoners zien de komst van een nieuw bedrijventerrein niet zitten. En dat niet alleen omdat kostbare landbouwgrond en een mooi stukje groen zouden verloren gaan.

Nefaste gevolgen

Walter Gevaert van het actiecomité : ” Er is volgens bepaalde statistieken bewezen dat Waregem het meeste industrieterrein heeft per inwoner in heel West-Vlaanderen. We hebben ook al het meeste fijn stof en we staan op nummer drie van borstkanker bij vrouwen. Dat is allemaal bewezen. Dat zal nefaste gevolgen hebben als er nog industrie bijkomt”, besluit hij.

(N.D./A.D.)

Kijk ook vanavond naar het nieuws op WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.