Actie tegen gebrekkige communicatie rond nieuwe fuifzaal in Brugge

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Zelfs het Brugse stadsbestuur weet niet wanneer de fuifzaal Kant op het Kraanplein opent. Een delegatie van de Brugse Jeugdraad en Jong CD&V voerde daarom actie voor de deur van het pand.

Het is niet de eerste keer dat de Brugse jongeren actie voeren voor de fuifzaal Kant. Het dossier heeft al maanden vertraging. Ze willen nu eindelijk eens duidelijkheid over de huidige stand van zaken en willen weten wanneer de fuifzaal officieel zal openen. Koen Goeminne: “Ik denk dat het vooral aan het stadsbestuur is om ons te informeren over de werken. Dat is ook de kern van de actie.”

Nog altijd problemen

Deadlines worden voortdurend uitgesteld en blijkbaar zijn er zoveel procedures die moeten gevolgd worden voor je over de nodige vergunningen beschikt voor een fuifzaal in de Brugse binnenstad. Bovendien wil het Brugse stadsbestuur het risico niet lopen om niet met alles in orde te zijn. Burgemeester Moenaert: “Ik ben onlangs nog ter plaatse geweest en er waren nog problemen. In tegenstelling tot wat er wordt gedacht zijn we er volop mee bezig. Ik heb nog nooit een datum vernoemd en dat zal ik ook nu niet doen.

Moenaert geeft wel toe dat de communicatie in dit dossier niet altijd even gesmeerd is verlopen.

Actie tegen gebrekkige communicatie rond nieuwe fuifzaal in Brugge

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier