ABVV voert actie tegen hoge jeugdwerkloosheid

Redactie KW

De ABVV jongeren hebben in het station van Oostende geprotesteerd tegen de hoge jeugdwerkeloosheid in hun stad. Ze stonden een minuut stil en vroegen aan treinreizigers om hetzelfde te doen.

In West-Vlaanderen zitten gemiddeld 13% jongeren zonder job en Oostende zit daar met 22 % een flink stuk boven. Wie dan toch aan een baan geraakt, heeft bovendien vaak geen aantrekkelijk statuut. De ABVV jongeren spreken nu al van een verloren generatie. Trevor Tommeleyn: “Wat we nu vaak zien is dat jongeren met een interim statuut starten. Ze gaan over op deeltijds werken en worden met een gesubsidieerd arbeidscontract aangeworven om dan weer over te stappen naar een ander nepstatuut.”

VDAB relativeert

Jongeren in Oostende maken zich dus zorgen omdat ze moeilijk een job vinden. Maar dat is lang geen Oostends fenomeen. Tijdens de crisis lag de jeugdwerkloosheid in heel de provincie erg hoog. Ondertussen is het tij aan het keren, dat blijkt uit recente cijfers van de VDAB. De jeugdwerkloosheid is in onze provincie zelfs veel meer gedaald dan in de rest van Vlaanderen.

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.