Aanwijzingsbord TC Loppem zet tennissers op het verkeerde spoor

Redactie KW

TC Loppem bleek tijdens interclubs moeilijk te vinden door spelers van de bezoekende clubs. De Loppemse tennisclub nam daarom de Zedelgemse sportdienst in de arm, die drie bordjes in de Rode Beukendreef plaatste. Alleen blijken de pijltjes in de verkeerde richting te staan.

Didier Braet woont vlakbij TC Loppem. Sinds de technische dienst van de gemeente Zedelgem in de Rode Beukendreef drie bordjes met de naam TC Loppem plaatste, zijn bij hem heel wat vragen gerezen. “Ik begrijp niet hoe men er nu plots toe komt om auto’s een wandel- en fietspad op te sturen”, zegt hij. “Dit pad werd aangelegd om de verbinding te maken met de nieuwe wijk van de Rietmeers, de Rijselsestraat en de Steenbrugsestraat. Fietsers en wandelaars maken er dankbaar gebruik van, kleine kinderen kunnen hier probleemloos met hun fietsje rijden… En nu worden opeens alle auto’s over het pad de grintweg opgestuurd om de parking van TC Loppem te bereiken.”

Onveilig

Stijn Ruckebusch van TC Loppem geeft toe dat de club vragende partij was om de borden te plaatsen: “Tijdens de interclubs werden we meermaals door zoekende deelnemers opgebeld, omdat ze onze infrastructuur niet konden vinden. Met de technische dienst werd afgesproken om de borden te plaatsen met de minst mogelijke hinder voor de buurtbewoners. Voor ons maakt het niet uit naar welke kant de pijl wijst. Als de huidige situatie onveilig is, dan mag men dat gerust veranderen.”

Toelating

Volgens Christel Casier van de dienst Mobiliteit is er voor dit bord (F35 wegwijzer voor sportcentrum, plaats met een toeristisch of ontspannend karakter, recreatie- of pretpark) geen verkeersreglement nodig. Er moet wel een aanvraag tot toelating voor het plaatsen van dergelijk bord door de betrokken overheid – in dit geval het schepencollege – worden afgeleverd.

(EDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten