Aanhangwagens met dubbele as blijven verboden op containerpark

Redactie KW

De Zonnebeekse bestuursmeerderheid blijft bij haar standpunt : aanhangwagens met een dubbele as zijn niet meer toegelaten op het plaatselijke containerpark. Een maatregel die op de jongste gemeenteraadszitting fel werd aangeklaagd door Benny Chaerle (CD&V).

” Veel mensen beschikken over dergelijke aanhangwagen en plots mag dit niet meer. Het is veel gemakkelijker dan een gewone aanhangwagen en het is goed voor de mobiliteit en het milieu omdat de mensen dan veel minder heen en weer moeten rijden. En binnen drie jaar, met het diftarsysteem, zal het toch mogen. We betreuren dat de meerheid zich verschuilt achter de huisvuilintercommunale Mirom. Wij vargen van aanhangwagens met dubbele as toe te laten, maar enkel voor particulieren”.

Burgemeester Cardoen antwoordde dat het politiereglement van het recyclagepark vermeldt dat het moet gaan om huishoudelijke afvalstoffen die afkomstig zijn uit een normale huiselijke werking. “Dit reglement werd in 2003 goedgekeurd door de milieuraad en gemeenteraad, waarbij aanhangwagens met Q en U nummerplaten verboden zijn. De filosofie is dat dubbelassige aanhangwagens grotere hoeveelheden afval kunnen transporteren, die niet onder de huiselijke afvalstoffen vallen. Er waren in het verleden al diverse misbruiken en daarom waren we genoodzaakt om uitdrukkelijk te stellen dat elke dubbelassige aanhangwagen verboden is. Dit is de enige manier om misbruiken uit te sluiten. Het is inderdaad jammer dat bepaalde mensen de dupe moeten zijn van enkele misbruikers”. (NVZ)

Lees het volledige artikel in Het Wekelijks Nieuws (editie West) van vrijdag 13 maart 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.