A-Meals verhuist van Kampenhout naar Frigilunch Veurne

Redactie KW

De activiteiten van A-Meals uit Kampenhout, dat diepvriesmaaltijden produceert, zullen verhuizen naar Veurne. Ze zullen geïntegreerd worden in het bedrijf Frigilunch, dat onlangs is overgenomen door de moedermaatschappij van A-Meals.

De directie van A-Meals maakte de intentie tot sluiting van de Kampenhoutse vestiging bekend, omwille van financiële en praktische problemen. De vijfendertig arbeiders en zes bedienden kunnen de overstap maken naar West-Vlaanderen, maar volgens de vakbonden is dat wegens de grote afstand bijna onmogelijk.

“De werknemers die hier in dienst zijn, komen allemaal uit de regio Kampenhout en hebben vele jaren anciënniteit. Misschien is er een enkeling die de stap wil zetten, maar dat durf ik te betwijfelen”, zegt Bert Verhoogen van het ABVV.

Tijdens een eerste vergadering tussen vakbonden en directie bij A-Meals is meer uitleg gegeven over de zo goed als onafwendbare sluiting. Enerzijds kampt het bedrijf al enkele jaren met financiële problemen, en is de schuldenlast momenteel hoog dat die niet
meer gecompenseerd kan worden door de omzet. Anderzijds zijn er praktische problemen. Frostinvest, dat eigenaar is van de gronden in Kampenhout, wil de terreinen verkopen. Daarnaast krijgt A-Meals geen vergunning meer van de gemeente Kampenhout omwille van problemen met onder meer de brandveiligheid en de voedselhygiëne.

De directie wou de onderneming nog proberen te verhuizen naar Bornem, maar die poging mislukte. De activiteiten van A-Meals en de gehaktafdeling van dochtervennootschap A-Meats, zullen nu ondergebracht worden bij Frigilunch in Veurne.

Op dinsdag 10 maart zullen de vakbonden praten met de werknemers en hen meer uitleg geven over hun opties. Zo zou een deel van het personeel op brugpensioen kunnen gaan. De opmaak van het sociaal plan start daarna, als iedereen voldoende informatie heeft en alle mogelijkheden onderzocht zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.