Roeselare Spooroverweg Mandellaan in Rumbeke drie weken dicht

Infrabel zet sterk in op veilige spoorovergangen om het risico op ongevallen tussen treinen en andere weggebruikers sterk te verminderen. In Roeselare zullen tegen het einde van het jaar alle overwegen vernieuwd zijn.

Lichtervelde Oppositie pleit voor opmaken actieplan rond trage wegen, meerderheid veegt plan van tafel

Sinds 1 september is er een nieuw decreet op de gemeentewegen in voege getreden. SOMM greep de tweedaagse van de trage wegen aan om het belang van deze verbindingswegen onder de aandacht te brengen. De oppositiepartij pleit om een actieplan op te stellen en wordt daarbij bijgetreden door N-VA en Open VLD, maar meerderheidspartij CD&V wil zich niet vastpinnen op een concrete timing en veegde het plan van tafel. "Dit nieuwe decreet gaat veel verder dan enkel de trage wegen."

Knokke-Heist 40 jaar burgemeester Leopold Lippens: zijn 40 strafste uitspraken

Hannes Hosten

Leopold Lippens is 40 jaar burgemeester van Knokke-Heist. De graaf vierde zondag zijn 78ste verjaardag en wordt nu zaterdag gehuldigd op een groots volksfeest. Voor de buitenwereld staat hij vooral bekend om zijn opmerkelijke uitspraken. Wat volgt is een bloemlezing uit 40 jaar burgemeesterschap en hoe Lippens zelf op enkele uitspraken terugkijkt. "Ik was nooit bang om te zeggen wat ik denk. En ik zeg niet wat de mensen willen dat ik zeg."

Roeselare De Lijn schafte vorig jaar meer dan 30.000 ritten af in West-Vlaanderen

Meer dan 30.000 keer stonden vorig jaar mensen ergens in West-Vlaanderen op een bus te wachten die nooit kwam. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Annick Lambrecht (sp.a) opvroeg. "Terwijl we in tijden van groeiende fileproblematiek en stijgend klimaatsbewustzijn zouden moeten inzetten op extra openbaar vervoer, komen hier zelfs de bussen die zouden moeten rijden gewoon niet opdagen", zegt ze.

Brugge Stad Brugge op zoek naar uitbater publieke toiletten

De Stad Brugge zoekt dringend een uitbater voor de publieke toiletten aan Huize Minnewater, kant Begijnenvest. Dit met het oog op het event Wintergloed 2019, dat eind november opent aan het Minnewaterpark.

Kortrijk 35-jarige Kortrijkzane die op snelweg wandelde, sterft na aanrijding

Bij een zwaar verkeersongeval op de E17 ter hoogte van het Ei in Kortrijk is een jonge vrouw uit Kortrijk om het leven gekomen Op het moment van het ongeval liep ze te voet langs de snelweg. Haar auto, die bestuurd werd door haar partner, stond stil op de pechstrook.

Brugge Tien PSG-supporters opgepakt in aanloop naar match Club Brugge-PSG

Tien PSG-supporters zijn dinsdagavond opgepakt in de aanloop naar de match tegen Club Brugge. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Ze werden opgepakt voor drugs of omdat ze niet in het bezit waren van een geldig ticket voor de match. PSG won de wedstrijd met 0-5.