Kortrijk Grootscheepse controleacties in Kortrijkse horecazaken aan de gang

Wie vanmiddag iets wou eten in de buurt van het station, kon in enkele zaken op het stationsplein en de Burgemeester Reynaertstraat niet terecht. De politie versperde er de toegang. Onder andere de Pitta House Snack en de City Snack kregen uitgebreide ploegen over de vloer die controles uitvoerden.

Brugge Wielrenner Jens Keukeleire stapt in het huwelijksbootje

Deze voormiddag traden de Brugse wielrenner Jens Keukeleire en de Oostendse Sheena Maesen in het huwelijksbootje. De huidig renner van Lotto Soudal, hij verkast volgend jaar naar EF Education First Team, en zijn vriendin wonen al 8 jaar samen in Brugge.

Vladslo Lowie Despierre (10) zamelt oud ijzer in voor Warmste Week

Net als zijn ouders en zijn grootouders heeft de 10-jarige Lowie Despierre uit Vladslo een groot hart voor zijn medemensen. Helemaal in zijn eentje bedacht hij een origineel initiatief om geld in te zamelen voor de Warmste Week: hij zamelt IJzer for Life in!

Poperinge Brit schenkt unieke liefdesbrieven aan Talbot House

In Talbot House werden een waardevolle collectie liefdesbrieven en een verrekijker uit W.O. I. officieel overhandigd door een professor uit Oxford. Aan beiden is een wel heel speciaal verhaal verbonden.

Lauwe Zoektocht naar Miranda Degryse gaat verder

Wie heeft Miranda Degryse uit Lauwe gezien? Het is een vraag waarmee haar familie al van maandag mee worstelt! Maandagavond was ze thuis en vanaf dan ontbreekt elk spoor.

Desselgem Trage weg Wijwaterput in Desselgem wordt aangepakt

Het stadsbestuur van Waregem is gestart met de heraanleg van de Wijwaterput in Desselgem, een trage weg die de Pompoenstraat verbindt met de Astridlaan en de Meierie. De werken kaderen in een project waarbij trage wegen heropgewaardeerd worden.

Kortrijk Theater Antigone trekt de boer op met nieuwe voorstelling 'Toendra'

Na twee succesvolle voorstellingen van het stuk'Toendra' in hun eigen Theater Antigone trekt de theatergroep de komende weken door Zuid-West-Vlaanderen om te eindigen in Roeselare.'Toendra' gaat over alle aspecten van de hedendaagse wereld, verleden, overleven, herbeginnen en dromen.

Beernem Bulskampveld krijgt vernieuwde wandeling

Vrijdag 18 oktober werd in het provinciaal domein Bulskampveld de vernieuwde wandeling rond het kasteekpark voorgesteld samen met de nieuwe speellus en dit alles in het kader van Expeditie Bulskampveld.

Wingene Viertal neemt deel aan 100 km-run als eerbetoon aan familielid: "Om verdriet te verwerken"

Griet Creytens, Frederik Cloet, Marieke Clincke en Bruno Anseeuw hebben zondag 22 maart 2020 met rood aangestipt in hun agenda. Dan vindt immers de 100 km-run voor Kom Op Tegen Kanker plaats in Knokke-Heist en de twee Wingense koppels willen daar samen als team aan deelnemen. Het doel? Minstens 2.500 euro inzamelen voor Kom Op Tegen Kanker. "Lopen is zuurstof", getuigt Griet, wiens mama begin 2018 de strijd tegen kanker verloor.