926 wandelaars herdenken de Slag bij Ieper in Boezinge

Op de foto poseren de vijf West-Vlaamse deelnemers die vier dagen meestapten samen met de organisatie : v.l.n.r. : Wesley Butstraen van de Ieperse toeristische dienst, Freddy Lattré uit Moorsele (4de deelname), Werner Faleyn uit Brugge (2) ; Madeleine Debrouwere (6), Dorine Jooren uit Brugge (3), Lieve Vyncke (6) en Marvin Verbeke en Luc Deramoudt van Nooit Moe Boezinge. © (Foto RL)
Redactie KW

Het voorspelde gure herfstweer bleef gelukkig uit. Een paar buitjes vielen wel uit de lucht, maar dat kon de deelnemers aan de 2-jaarlijkse herdenkingsmars, slotdag van de 4-daagse wandeltochten tussen Somme & Ijzer in Ieper op 10 november, niet deren.

De organisatoren, de Ieperse toeristische dienst, de Franse dienst voor toerisme du Pays de Coqueliocot (klaproos) en de wandelclub Nooit Moe uit Boezinge, mochten 926 deelnemers noteren aan de inschrijvingstafel, waaronder 82 leden van Nooit Moe, 51 Heuvelandstappers, 45 leden WSV Wervik en 37 van de Oostnieuwkerkse club Colliemolen.

Op de slotdag kon men in lussen verschillende afstanden wandelen. Een 50-koppig internationaal gezelschap wandelde 4 dagen 25 kilometer per dag vanuit de Franse stad Albert aan de Somme ter herdenking van de zovele slachtoffers van de eerste wereldoorlog. Madeleine Debrouwere uit Moorsele nam reeds voor de zesde maal deel. Ze volgde een gidsenopleiding op vraag van de stad Ieper om onderweg stil te staan en toelichting te kunnen geven bij de talrijke monumenten en begraafplaatsen.

(RL – Foto RL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.