87-jarige Marcel Messiaen zoekt geld voor uitbreiding Izenbergs openluchtmuseum

Redactie KW

Vorige zaterdag 18 oktober vierde ‘Regionale Heemkring Bachten de Kupe vzw’ zijn 50ste verjaardag. Het feest vond plaats in Izenberge, met een dankmis in de kapel en een academische zitting op het gemeentehuis van Alveringem.

Burgemeester Liefooghe loofde hoofdman Marcel Messiaen voor zijn eigenzinnige professionaliteit en enorme bezieling. Zowel de Heemkring als het unieke Izenbergse openluchtmuseum zijn onlosmakelijk met deze man verbonden.

Marcel Messiaen is er nu intussen 87 maar hij is nog altijd buitengewoon en bewonderswaardig ambitieus. In zijn openluchtmuseum zijn nu al een volledig authentieke dorpskom met winkelstraten en een boerderij neergezet, goed voor 42 gebouwen en 45.000 collectiestukken, maar het project is nog lang niet voltooid. Er zouden nog 22 gebouwen voor winkeltjes en ambachten moeten bijkomen, een grote school met drie klassen en de authentieke reconstructie van de brouwerij Sint-Joseph.

„Eén probleem”, weet Marcel. „Voor dat alles hebben we ongeveer ik reken nog in oude munten 800 miljoen Belgische franken (20 miljoen euro, red.) nodig en die hebben we niet. Hebben we geld, dan beginnen we morgen al met de werken.(AB)”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 24 oktober 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten