80-jarige Willy Spillebeen wordt ereburger van Staden

Redactie KW

Willy Spillebeen ontving gisterenavond het ereburgerschap van de gemeente Staden, en dit ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Ook de kinderen van de auteur hadden bij die gelegenheid een verrassing in petto : de publicatie van ‘De Zomersneeuw der kinderjaren’, een van zijn werken.

Een goed gevuld gemeenschapscentrum ‘De Nestel’ kwam op uitnodiging van het gemeentebestuur van Staden naar de huldiging van Willy Spillebeen. Gilbert Coghe en Pol Parmentier van het Arteveldecomité ontvingen de bezoekers gepast met Spillebeens gedicht ‘Een avond’, uit zijn dichtbundel ‘Voorbij de populieren’ (1982).

Zoon Dirk, die als twee druppels water op zijn vader gelijkt, hield een luchtige causerie over zijn vader. Cabaretier Dirk Denoyelle zorgde voor ludieke intermezzo’s, en Bert Demyttenaere gaf eerder een eigen filosofische beschouwing van zijn vriend Willy Spillebeens leven en werk.

Dé grote verrassing van de avond was de overhandiging van de nieuwste roman ‘De Zomersneeuw’ met ondertitel ‘der kinderjaren’, door dochter Hermien. Een zichtbaar geëmotioneerde Willy Spillebeen kon zijn ogen amper geloven. Zijn kinderen hadden enkele manuscripten heimelijk opgevraagd en gebundeld. Dochter Hermien ontwierp de omslag en Kristien heeft de tekst nagelezen. (SC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare van vrijdag 14 december 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier