70 dagen voor afbraak huizen voor heraanleg N8

Redactie KW

In Veurne is vandaag begonnen met de sloop van woningen, om plaats te maken voor de herinrichting van de N8. Ook in Alveringem en Lo-Reninge zullen er huizen moeten verdwijnen. De woningen stonden leeg en waren vervallen. Intussen werkt Wegen en Verkeer aan het aangepast tracé, en de opmaak van een milieu effectenrapport.

De sloop betekent niet dat de werken aan de N8 nu eindelijk van start gaan. De huizen stonden al lang leeg en moeten op termijn toch plaats maken voor de geplande aanpassingen. De klus moet in 70 werkdagen geklaard zijn. De huizensloop is een maatregel om verdere problemen te voorkomen.

Het N8 dossier sleept al jaren aan. De heraanleg moet de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de dorpen verbeteren. Daarom komen er omleidingen rond de kernen van Brielen, Woesten en Elverdinge. Ook de dorpskern van Hoogstade wordt ontzien. En richting Veurne wordt de N8 een drievaksweg met ventwegen.

Er moeten trouwens nog huizen tegen de vlakte. Het is nog wachten tot eind 2012 op de definitieve lijst van de huizen en de gronden die voor de herinrichting van N8 moeten worden onteigend.

(BV/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.