7 Innovation Awards voor 10 studenten West-Vlaamse hogescholen

Redactie KW

In Ieper hebben de POM West-Vlaanderen en de Ondernemerscentra uit 240 eindwerken van studenten aan de West-Vlaamse hogescholen 7 werken bekroond met een Innovation Award. Op die manier wil men bruggen bouwen en verstevigen tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

Het aantal ingestuurde eindwerken in deze 8ste editie van de Innovation Awards in West-Vlaanderen is een recordaantal. Een jury heeft er in eerste instantie 54 werken uit geselecteerd en ingedeeld in 7 categeorieën. Criteria voor selectie waren innovatie, kwaliteit én praktische toepasbaarheid.

Record

Uit de 54 geselecteerde werken gingen er per categorie uiteindelijk nog 3 in competitie. Woensdag werden in Ieper de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt. Zij ontvangen 500 euro én de winnende bedrijven en organisaties krijgen hulp bij het verder toepassen van de werken in de praktijk.

De winnaars zijn:

– voor Beeld en ICT: Margot Philippe (Torhout) en Ludwig Van Gysel (Sinaai-Waas), Howest Kortrijk, bedrijf Aaltra in Sint-Maartens-Latem.

– voor Gezondheidszorg: Koen Herten (Avelgem), Howest Brugge, bedrijf Laboratory of Computational Biology (Leuven).

– voor Internationaal & Intercultureel: Lucas Derycke (Izegem), Howest Kortrijk.

– voor Milieu & Materialen: Liesbeth Boon (Haasrode), KHBO Oostende, bedrijf TEconnectivity (Kessel-Lo).

– voor Productontwikkeling: Jeffrey Pollet (Desselgem), Joris Tijtgat (Oostrozebeke), Katho Kortrijk, bedrijf TVH (Waregem).

– voor Onderwijs & Kennisoverdracht: Sanne Rathé (De Panne), Sielke Everaert (Beerst), Katho Torhout, Vrije Basisschool Nieuwstad Veurne

– voor Sociaal & Multidisciplinair: Annelies Catteeuw (Heule), Howest Kortrijk, instelling Dagverzorgingscentrum Rozemarijn (Brugge).

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.