52 woningen en 15 flats op de site Callens in Izegem

Redactie KW

Bouwpromotor Kunstadbouwbedrijf Kortrijk en architectenbureau Buro II plannen een groots project op de site Callens, tussen de Kortrijksestraat en de Slabbaardstraat-Noord. 52 woningen en 15 flats zouden er tegen binnen vier jaar moeten verrijzen.

Bouwpromotor Kuststadbouwbedrijf Kortrijk bouwt op de site Callens, waar vroeger de gelijknamige houthandel tussen de Kortrijksestraat en de Slabbaardstraat-Noord zich bevond. Architectenbureau Buro II, met vestigingen in Roeselare, Gent en Brussel, geeft dit nieuwe inbreidingsproject vorm. Er komen 52 woningen met garages en 2 appartementsgebouwen met ondergrondse parkeergarages. Het hele binnengebeid zal voorzien zijn van groenpartijen, een speelveld en een bufferbekken voor de infiltratie van regenwater.

Er is een ‘soort ‘boulevard’ voor fietsers en voetgangers die door het project loopt en auto’s zullen er via een omgekeerde ‘S’ slechts traag kunnen doorrijden in één richting van de Kortrijksestraat naar de Slabbaardstraat-Noord. De woningen en appartementen zijn allemaal te koop. Als er voldoende interesse is zou het project binnen 4 jaar af moeten zijn.

(IB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Izegem) van vrijdag 25 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.