37 maanden cel voor drugsdealer uit Bredene

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft elf beklaagden veroordeeld voor hun rol in een grote drugszaak in de regio Middelkerke.

Ze dealden vooral cannabis in een nachtwinkel en een park in Middelkerke, maar waren ook actief in Nieuwpoort en Oostende. Kopstuk Gregory V.(25) uit Bredene kreeg een effectieve celstraf van 37 maanden. De dealers zouden actief geweest zijn van begin 2009 tot maart 2011.

Gregory V. wordt beschouwd als het kopstuk van de bende. Hij zou in die periode in totaal 28 kilogram cannabis gedeald hebben. V. werd niet alleen veroordeeld tot 37 maanden cel, hij moet ook een verbeurdverklaring van 40.000 euro en een geldboete van 5.500 euro ophoesten. Gregory V. maakte gebruik van enkele subdealers. Zo kocht Nicolas B.(21) uit Nieuwpoort wekelijks een halve kilo cannabis bij hem. Voor zijn rol kreeg B. een werkstraf van 250 uur of een vervangende celstraf van twee jaar opgelegd.

Philippe J.(48) uit Middelkerke werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar voor de verkoop van cannabis en speed. J. betrok ook zijn vrouw Natascha (45) en stiefzoon Donovan (23) bij zijn handeltje. Die kregen voor hun aandeel een voorwaardelijke celstraf van respectievelijk 10 en 18 maanden.

(BS/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.