3350 West-Vlaamse gezinnen kopen samen stookolie

Redactie KW

De tweede groepsaankoop gas en groene stroom van Samen Sterker (sp.a, ABVV en Bond Moyson) was opnieuw een succes. Aan de actie namen 7124 West-Vlaamse gezinnen deel, bijna de helft ging ook effectief in op het winnende bod van de energieleveranciers. Zij verzekeren zich zo van een fikse besparing op de energiefactuur.

Energieleverancier Lampiris won de veiling voor de gezinnen die gas en elektriciteit afnemen. Voor de groep die enkel elektriciteit verbruikt had Essent het goedkoopste bod. Tot 20 januari konden de deelnemers beslissen of ze zouden ingaan op het winnende aanbod van de energieleveranciers. Alle deelnemers kregen een persoonlijk overzicht van hun besparing. Maar liefst 3350 van hen besloten over te stappen naar de goedkopere energieleverancier. Goed voor een gemiddelde besparing van zo’n 200 euro en een gezamenlijke besparing van maar liefst 670.000 €.

Ook kleine zelfstandigen worstelen met een zware energiefactuur. Voor het eerst voorziet Samen Sterker naast de huishoudelijke afnemers ook een groepsaankoop voor de zogenaamde professionele afnemers. Ook appartementsbewoners met een gemeenschappelijke gasaansluiting zullen zo de mogelijkheid krijgen om te besparen op hun energiefactuur.

(ld)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.