3 West-Vlaamse gemeenten gehuldigd voor energiebeleid

Redactie KW

Vlaams minister van Energie en Leefmilieu Hilde Crevits heeft 15 gemeenten in de bloemetjes gezet omdat ze zich het afgelopen jaar bijzonder hebben ingespannen om het Vlaamse energiebeleid te versterken. De 15 mogen zich voortaan Vlaams Energieambassadeur noemen.

De bekroning kadert in het Vlaams Energierenovatieprogramma 2020. Dat is een plan van de Vlaamse regering waarmee die tegen 2020 het energieverbruik van de gezinnen met 30 procent wil verlagen. Gemeenten die inspanningen leveren om deze doelstelling te halen, worden nu gelauwerd.

Per provincie werd een top-3 samengesteld. Voor de provincie Antwerpen gaat het om Schelle, Boom en Rumst, voor Limburg om Heusden-Zolder, Tessenderlo en Bilzen, voor Oost-Vlaanderen om Gent, Maldegem en Aalter, voor Vlaams-Brabant om Zoutleeuw, Tielt-Winge en Bierbeek en voor West-Vlaanderen om Avelgem, Ieper en De Panne.

Minister Crevits hoopt dat andere gemeenten het goede voorbeeld zullen volgen. “Hopelijk kunnen we nog meer besturen prikkelen om het enthousiasme en de knowhow van de ambassadeurs over te nemen. Hoe meer gemeenten het Vlaamse energiebeleid hoog op de agenda plaatsen, hoe meer eigenaars de energieprestaties van hun woningen, en ook hun comfort, verbeteren. Dat is absoluut noodzakelijk om de energiekosten voor de Vlamingen te verminderen en onze uitstoot van broeikasgassen te beperken”, zegt de CD&V-minister. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.