3 mannen uit Izegem en Meulebeke veroordeeld voor geschil over 25 euro

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag drie mannen uit Izegem en Meulebeke veroordeeld voor een banale diefstal met geweld in Izegem: een ruzie om 25 euro. Dominiek D. kreeg met 24 maanden effectief de zwaarste straf.

Op 30 april gebruikten de beklaagden in het appartement van Dominiek D., samen met nog enkele andere verslaafden, drugs. Toen bleek dat er 25 euro gestolen was, ontstond er een discussie onder de aanwezigen. “De beklaagden hebben niets, waardoor zij 25 euro als enorm veel geld aanzien”, klonk het bij de verdediging.

De vermoedelijke dief kon ontsnappen, maar in de nacht van 30 april op 1 mei klopten de drie beklaagden aan bij de man. Opnieuw kwam het tot een schermutseling en het slachtoffer werd met een bierflesje op het hoofd geslagen. De dieven gingen aan de haal met zijn bank-, SIS- en identiteitskaart.

De openbaar aanklager vorderde celstraffen van 1 jaar tot 30 maanden en een geldboete, maar de rechter was iets milder. Dominiek D. werd veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 24 maanden. Pedro M. kreeg tien maanden effectief en een geldboete met uitstel. Patrick V. kreeg een werkstraf van 200 uren.

“Het gaat om drie sukkelaars, die leven in de marginaliteit”, klonk het.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.