3.337 meter opgehangen sokken in Loker

Redactie KW

Het voorbije weekend vierde Huize Godtschalck zijn 50-jarig bestaan. Er waren tal van activiteiten zoals een levend voetbalspel, optredens, een muzikaal aperitief, een kindershow en circusinitiatie. Hoogtepunt was wel een gooi naar een heus wereldrecord: de langste sokkenwaslijn ter wereld.

De voorbije weken werd alles minutieus voorbereid. Eerste begeleider Hans Goudeseune leidde alles in goede banen. Dankzij de hulp van veel vrijwilligers en twee organisaties die tweedehandskledij inzamelen, werden maar liefst 45.000 sokken verzameld.

200 meter meer

Het oude wereldrecord bedraagt 3.148 meter. Huize Godtschalck realiseerde vandaag 3.337 meter. Alle sokken moesten worden opgehangen met een wasknijper en er mocht hoogstens 1 cm tussen twee sokken zijn. Aan de recordpoging werkten tientallen vrijwilligers mee. De praktische werkzaamheden in de voortuin van Huize Godtschalck werden gecoördineerd door Eline Titeca.

Sponsors

Heel eventjes dreigde de poging te mislukken toen er ineens onvoldoende wasknijpers voor handen waren. De laatste sokken werden opgehangen door de sponsors van het evenement, Serviceclub Rotaract Ieper-Poperinge en Spar Nieuwkerke

Een en ander werd vastgesteld en gecontroleerd door een deurwaarder samen met twee onafhankelijke getuigen. Hun verslag en bewijsmateriaal wordt nu bezorgd aan het Guiness Book of Records, in de hoop dat het record officieel gehomologeerd wordt. Het wordt nog enkele weken afwachten om hierover zekerheid te hebben.

(MD, foto’s EF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.