2,8 miljoen Vlaams geld voor onderwijs in Roeselare

Redactie KW

De stad Roeselare krijgt 2,8 miljoen euro Vlaams geld voor het onderwijs. Dat blijkt uit het akkoord rond de begrotingscontrole. Het gaat om extra middelen voor de capaciteitsproblematiek in het onderwijs.

Bij de controle is bijkomend 46,4 miljoen euro voorzien, waarvan de helft voor extra capaciteit en de helft voor het wegwerken van de klassieke wachtlijsten.

Wat de verdeling van de 23,2 miljoen euro aan extra middelen voor de acute capaciteitsnood betreft, gaat er na een “doorgedreven objectivering” 9,3 miljoen euro naar Antwerpen, 5 miljoen naar Vilvoorde, 5 miljoen naar Mechelen, 2,8 miljoen naar Roeselare en 1,1 miljoen euro naar Gent.

De totale teller voor extra capaciteit komt daarmee in 2013 op 62,3 miljoen euro. Daarvan gaat er in totaal 29,4 miljoen euro naar Antwerpen. Voor bijkomende capaciteit in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel wordt 6 miljoen euro uitgetrokken. Daarnaast krijgt Gent 7,1 miljoen, Asse 5 miljoen, Mechelen 5 miljoen, Vilvoorde 5 miljoen, Roeselare 2,8 miljoen en voor Denderleeuw is er 2 miljoen euro gereserveerd.

De ministerraad kwam ook overeen om voor 2014 een bedrag van 60 miljoen euro extra in te schrijven, waarvan de helft bestemd is voor capaciteit terwijl de andere helft gaat naar de reguliere scholenbouw. Onderwijsminister Pascal Smet is tevreden: “Met het extra geld dat nu is vrijgemaakt, komen we de gemaakte afspraken na. We lossen niet alleen het meest urgente probleem van capaciteit op maar we hebben ook een stap vooruit gezet inzake reguliere scholenbouw”.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.