22-jarige vrouw uit Alveringem verongelukt op A18 in Gistel

Redactie KW

Op de A18 autosnelweg in Gistel is vrijdagnacht een 22-jarige vrouw uit Alveringem om het leven gekomen. Haar 50-jarige moeder raakte bij het verkeersongeval zwaargewond.

Het ongeval gebeurde rond 1uur net voor de afrit in Gistel. Een vrouw van 50 reed er met haar dochter van 22 in de richting van Veurne, toen het plots fout liep. De wagen begon om nog onduidelijke reden te slippen en belandde tegen de onverharde middenberm.

Verkeersbord

Daar knalde de wagen nog tegen een verkeersbord, waarna het voertuig op zijn zijde tot stilstand kwam. De Gistelse brandweer kwam ter plaatse om de slachtoffers te helpen. Moeder en dochter werden zwaargewond overgebracht naar het AZ Sint-Janziekenhuis campus Serruys in Oostende. De 22-jarige vrouw overleed daar kort na het ongeval aan haar verwondingen.

Tweede dodelijk ongeval van de week

Het parket van Brugge stuurde een verkeersdeskundige om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Het is het tweede dodelijke ongeval in een week tijd aan de op- en afrit in Gistel. Dinsdag reed een bestelwagen er nog in op een vrachtwagen die aan het aanschuiven was in de file. De chauffeur overleed achteraf in het ziekenhuis .

(DJ, foto DJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Kust en De Zeewacht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.