20.000 muziekliefhebbers bezoeken Ten Vrede

Redactie KW

Het vierdaags muziekfestival Ten Vrede aan de voet van de IJzertoren is zijn laatste dag ingegaan. Nu al spreekt organisator Dirk Demeurie van een geslaagde tiende editie. „Over het hele weekend hebben we al twintigduizend bezoekers geteld, meer dan het dubbele van vorig jaar. Het goede weer zit daar wellicht voor veel tussen.”

Toch is er volgens Demeurie nog een andere verklaring: „We hebben geprobeerd om de identiteit van Ten Vrede opnieuw vorm te geven door ons meer te richten op gezinnen met kinderen, met onder meer optredens van Kapitein Winokio. Daarvoor werken we samen met de Gezinsbond en het tijdschrift Klasse, en met succes.”

Publiekstrekkers ‘s avonds waren Goran Bregovic, Gorki, Raymond van het Groenewoud en Willem Vermandere, die al voor de zevende keer op Ten Vrede stond. Vandaag wordt het festival afgesloten met optredens van de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en Wouter Deprez, die in het auditorium van de IJzertoren over de zin en onzin van de Eerste Wereldoorlog filosofeert.

(TVDW/TVDW)

Meer in de nieuwsflash op Focus-WTV vanaf 18u30, en vrijdag ook in Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.