2 ongevallen met chauffeurs die van zelfde fuif in Nieuwpoort kwamen

Redactie KW

Maandagochtend, tussen 3 en 4 uur, zijn twee wagens in een tijdspanne van één uur betrokken geraakt in twee aparte ongevallen in Nieuwpoort.Beide bestuurders kwamen van dezelfde ‘fin de saison’-fuif en verloren de controle over hun voertuig op enkele kilometers van elkaar.

Het eerste ongeval gebeurde aan het rondpunt in Nieuwpoort-Bad (Elisalaan-Albert-I laan). Daar miste de bestuurder van een BMW-break de bocht aan de rotonde en knalde tegen een verlichtingspaal. Door de klap ging de wagen over de kop en bleef midden de baan liggen. De twee inzittenden van deze wagen werden lichtgewond naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht. De brandweer van Nieuwpoort kwam ter plaatse om de weggeslingerde brokstukken te ruimen en de baan schoon te vegen.

2e ongeval

Terwijl de brandweer nog volop bezig was kwam een nieuwe oproep binnen van een ongeval enkele kilometer verder op het kruispunt van de Franslaan met de Kinderlaan. Daar was een VW-Golf rechtdoor gereden waarbij de wagen een vijftal meter in de duinen tot stilstand kwam. De bestuurder die alleen in de wagen zat verklaarde achteraf dat hij in slaap was gesukkeld en zo de duinen was ingereden. Hij kwam er met de schrik vanaf. Volgens de brandweer kwamen beide bestuurders van dezelfde eindeseizoens fuif een eind verderop in Nieuwpoort.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.