199 tijdelijke contracten bij Case New Holland niet verlengd

Redactie KW

199 tijdelijke contracten worden niet verlengd bij landbouwmachineproducent Case New Holland in Zedelgem. Dat is vrijdag bekendgemaakt op een ondernemingsraad. Het gaat om 183 contracten die op 25 februari aflopen en 16 contracten die in maart ten einde lopen. Dat vakbonden zijn blij dat voor 66 andere arbeiders er ondanks de crisis een tijdelijke verlenging van drie en zes maanden komt.

De aanwerving van 40 nieuwe personeelsleden gaat ook verder. Het gaat om de uitvoering van eerder gemaakte afspraken. “De CAO voorzag dat het bedrijf tussen oktober 2008 en april 2009 veertig extra personeelsleden in dienst moest nemen. Deze afspraak wordt nu ingevuld door 21 nieuwe medewerkers en 19 arbeiders die hun tijdelijk contract door een contract van onbepaalde duur zien vervangen”, zegt Serge Vandromme van ACV Metaal.

Van de 66 arbeiders die een tijdelijke verlenging krijgen, zijn er 58 die drie maanden langer mogen blijven en zes die een half jaar langer mogen blijven. De zes werken bij de verzending van afgewerkte machines. De meeste leveringen vinden tussen mei en juli plaats.

“Het is onbegrijpelijk dat er vandaag bijna 200 arbeiders het bedrijf moeten verlaten”, zegt Vandromme. “Op 1 september 2008 werden nog 441 nieuwe arbeiders gezocht. Er blijven nu nog een 200-tal arbeiders met een tijdelijk contact actief. Hun contract eindigt na de zomer. We houden ons hart vast voor de toekomst. De vraag naar nieuwe machines moet snel weer toenemen.” (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.