15-jarig toptalent weggepest door teamgenoten bij Club Brugge

Redactie KW

Een jongen van 15, die een toptalent in het voetbal wordt genoemd, is door teamgenoten bij Club Brugge weggepest. De club zette één pester uit het project en schakelde daarvoor een psycholoog in. Het slachtoffer besloot toch niet meer terug te keren. Hij test nu bij twee topteams in Frankrijk en Engeland. Club Brugge betreurt het vertrekt van zijn jonge talent, die ook Rode Duivel is.

De jongen van 15 uit Moeskroen maakte deel uit van een speciaal project bij Club Brugge en is ook Rode Duivel. Hij combineerde school met een voetbalopleiding op hoog niveau. Vier teamgenoten pestten hem en deelden klappen uit. Eén medespeler filmde met zijn gsm en zo kwamen de feiten aan het licht. “Het is niet gebeurd binnen Club Brugge, maar binnen een schoolse omgeving. Dat is ook een maatschappelijk fenomeen dat we allemaal ernstig moeten nemen en het is belangrijk dat we daar de juiste mensen bij betrekken om daar op een goeie manier de juiste beslissing te nemen. We hebben dat van onze kant uit absoluut trachten te doen”, zegt manager Vincent Mannaert van Club Brugge.

Psycholoog

De clubleiding schakelde een psycholoog in, die onder meer ging praten met het slachtoffer en zijn pesters en de ouders. Daarop nam Club Brugge maatregelen, maar voor het slachtoffer niet genoeg. De jongen van 15 besloot om niet meer terug te keren naar Brugge. Zijn ouders willen niet reageren voor de camera, maar benadrukken dat het zijn eigen beslissing is. Deze week test hij bij het Franse Valenciennes. Volgende week gaat hij al een tweede keer naar het Engelse Aston Villa en daar is hij erg gewild. Club Brugge verliest een talent van eigen bodem.

(J.V./J.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

15-jarig toptalent weggepest door teamgenoten bij Club Brugge

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.