15 jaar cel gevorderd voor verkrachting Brugs meisje op Student Kick Off in Gent

Redactie KW

UPDATE De 24-jarige verpleger die verdacht wordt van onder meer de brutale verkrachting van een 17-jarige meisje uit Brugge tijdens de Student Kick-Off in Gent, moet volgens het openbaar ministerie veroordeeld worden tot vijftien jaar cel. De man is een psychopaat, zegt het openbaar ministerie. De advocaat van de verpleger betwist echter dat hij het meisje misbruikte.

Het openbaar ministerie wil dat Robin G. schuldig bevonden wordt aan de ontvoering, verkrachting en foltering van het 17-jarige meisje. De verpleger wordt ook beschuldigd van poging tot afpersing, omdat hij geld wou van de 25-jarige mededader, die daarna zelfmoord pleegde.

Meerdere feiten

Daarnaast wordt hij ook beschuldigd van aanranding van een meisje in mei van vorig jaar en van aanranding van een ander meisje in 2009. Ten slotte wordt hij ook verdacht van het bezit van kinderporno en het opwekken van de ontucht van twee minderjarige meisjes via de webcam in 2007.

Tegen de 24-jarige man uit Laarne die ook betrokken zou zijn bij de afpersing, werd twaalf maanden cel geëist, eventueel met uitstel.

Betwist

De verdediging van de verpleger betwist de verschillende tenlasteleggingen. “Mijn cliënt aanvaardt alleen dat hij schuldig is als mededader aan de verkrachting van het 17-jarige meisje, maar blijft ontkennen dat hij haar seksueel misbruikte.” De verpleger zelf zegt dat het hem alleen om de afpersing te doen was, en dat hij zich voor alles schaamt, maar het slachtoffer spreekt zijn verklaringen tegen en zegt dat ze wel degelijk door de twee mannen is verkracht.

De uitspraak valt op 31 oktober. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.