15.000 mensen verwelkomen Sint tijdens Sinterklaasparade in Roeselare

Redactie KW

Het was koppen lopen zaterdagnamiddag in Roeselare voor de Sinterklaasparade. Een heuse primeur voor de Benelux. Vanaf 15 uur trokken er tal van praalwagens in teken van Sinterklaas door het verkeersvrije centrum van Roeselare. Nadien was er op de Grote Markt een heuse Sinterklaasshow.

Daar waar Sinterklaas andere jaren z’n intrede maakt per boot, koos hij dit jaar voor een heuse parade. Geflankeerd door 99 Zwarte Pieten en duizenden brave kinderen langs de kant van de weg zorgde dat voor heel wat sfeer en vrolijke gezangen.

En er was ook goed nieuws. De Sinterklaas wist te vertellen dat er ook dit jaar geen stoute kinderen in Roeselare zijn! Tot grote vreugde bij jong en oud natuurlijk. “Als er hier geen 100.000 enthousiaste kinderen zijn, dan zijn er geen”, wist de Sint te vertellen. Iets te ruim geteld natuurlijk, maar het was alleszins een groot succes. De parkings werden bovendien vlot bereikt. Er was ook een shuttledienst naar de Expo die voor tal van volle bussen zorgde. Incidenten waren er niet. De eerste Sinterklaasparade was een schot in de roos.

Onze fotograaf was van de partij, een heuse fotospecial staat binnenkort online.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.